Galleri

Grafikgruppens galleri är öppet lördagar kl 12.00-16.00

Om vårt galleri

Vårt galleri är öppet lördagar 12.00-16.00 utom då vi har gästutställare eller specialevenemang. Vårt konstgalleri vänder sig utåt mot Ryska gränd, och passerande fotgängare stannar gärna till vid våra fönster och får en inblick i pågående utställningar. Varför inte titta till när ni ändå är i krockarna? Vi ligger ett stenkast iväg från Stora Torget och Domkyrkan på Ryska gränd 18. Kom gärna tillbaka då vi alltid har fler konstverk att upptäcka under öppningstid!

Grafikgruppens Galleri Ingång
Grafikgruppens verkstad och galleri vänder mot Ryska gränd

Vanligen möter ni våra verksamma medlemmar under ordinarie öppningstid. Vi ser vårt galleri som en kulturmötesplats, där man kan få inblick i både konstverken, grafiker/konstnärer, och verkstaden. Letar ni en säregen upplevelse bjuder vi på samtal med erfarna och verksamma profiler i den Gotländska kulturmiljön!

Galleriet är i första hand till för våra medlemmar men kan i mån av tid hyras av andra verksamma grafiker. Intresse kan anmälas via info@grafikgruppen.se eller ring +46 73 044 30 35. Några gånger / år har vi även gästutställare med andra uttryck. Avstämning görs med styrelsen varvid Kostnaden meddelas.

Utställarna ansvarar själva för sina verk och vaktar även lokalen vid öppethållande. Det betyder att ni oftast får tillfälle att träffa dom som ställer ut, och vi erbjuder även kurser som gör det möjligt att lära sig både grunderna och avancerade grafiska tekniker. Hittar ni inte den tekniken ni söker hör gärna av er!

Grafikgruppens Galleri
Vårt konstgalleri leder in till verkstaden, där arbetsplatsen ofta blir en del av utställningsutrymmet.