Våren 2022 på Ryska gränd 18

Välkommen till Grafikgruppen Visby!

Våren är här och Grafikgruppen Visby är i full gång! Kom besök vårt galleri – lördagar 12.00-16.00. Ta chansen att träffa verksamma grafiker ett stenkast från Domkyrkan och Stora Torget. Galleriet ansluter till vår verkstad, en levande arbetsplats där våra medlemmar arbetar med olika grafiska tekniker. 

Under mars månad har Grafikgruppen Visby även haft utställning under temat ”Pandemin”, som visats i domkyrkan. 16 konstnärer och 42 konstverk!

Vi ser även fram emot vårt internationella utbyte med Norska Grafikgruppen Myren Kristiansand, då Norge gästar oss på Grafikgruppen Visby med en utställning, workshop i fotopolymer, samt fortsatta samtal. Detta sker under Kristi himmelsfärdshelgen, då vårt galleri har öppet kl 11.00-18.00 den 26-29 maj!

Under våren har vi bland annat kurser i collografi, torrnål, och med vår nya press Van Der Kokken. Det är öppen anmälan till våra kurser. Lär dig olika grafiska tekniker från erfarna grafiker verksamma på Gotland. Intresse anmäls via mail info@grafikgruppen.se, eller genom att ringa +46 73 044 30 35. Under året kommer vi även erbjuda kurser i serigrafi (screen) under hösten, fotopolymerträsnitt, med mera!